Kyckling Stroganoff
I tisdags testade vi kycklingstroganoff istället för korvstroganoff.
Å det gick hem...särskilt för mamman som inte är någon korvälskare.
4 portioner
- 500 gram kycklingfilé
- 1 liten purjolök
- 2 tsk paprikapulver
- 0,75-1 dl ketchup
- 1 msk senap
- 1 köttbuljongtärning
- 1,5 dl vatten
- 2,5 matlagningsgrädde
- salt och peppar
- Strimla kycklingen och hacka purjolöken.
- Fräs löken och kycklingstrimlorna tillsammans med paprikapulvret.
- Tillsätt ketchup, senap, vatten, matlagningsgrädde och smulad buljongtärning.
- Låt puttra på svag värme i några minuter. Red eventuellt av till önskad konsistens.
- Smaka av med salt och peppar.
Vi serverade det med havrepasta, men ris eller annat funkar såklart!