Kyckling med persiljestekta morötter och gräddsås
Igår testades detta receptet som är från ett av Icas reklamblad.
Gick hem hos samtliga.
4 port
Potatis, fast sort
Persiljestekta morötter:
1 rödlök
3 morötter
1/2 kruka persilja
1 msk olja
salt o peppar
Kyckling:
4 kycklingfiléer
1 msk olja
2 msk majsstärkelse
1 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl kycklingfond ( vatten och tärning eller fond)
1 msk honung
1 msk soja
Skala och koka potatisen
Skala lök och morötter, skär morötterna i stavar och löken i skivor.
Hacka persiljan
Stek lök och morötter i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och blanda i persiljan. Lägg upp på en tallrik.
Bryn kycklingen i olja. Krydda med salt och peppar.
Vispa ner majsstärkelsen i grädden. Häll den o buljongen över kycklingen i pannan tillsammans med honung och soja. Låt sjuda några minuter.
Servera !