Chokladmousse i glas
I helgen testade jag en ny chokladmousse som innehöll både vit och mörk choklad.
MUMS!!
Recept chokladmousse i glas
4 port
75 g mörk choklad
75 g vit choklad
2 ägg
1 msk florsocker
2 dl vispgrädde
1–2 dl bär, t ex körsbär
Gör så här
1. Hacka chokladen, smält över vattenbad, mörk för sig och vit för sig. Dela äggen i vitor och gulor. Rör ner en äggula och hälften av florsockret i den mörka chokladen och en äggula och resten av florsockret i den vita.
2. Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd ner hälften i den mörka chokladen och hälften i den vita.
3. Vispa grädden och vänd ner hälften i den mörka chokladen och hälften i den vita.
4. Fördela den mörka chokladen i fyra glas, toppa med den vita, ställ kallt i minst 1 tim.
Toppa med bär. Jag hade hallon