nummernitton.blogg.se

Chokladmousse i glas

Publicerad 2017-09-18 06:05:38 i Allmänt,

I helgen testade jag en ny chokladmousse som innehöll både vit och mörk choklad.
MUMS!!
 

Recept chokladmousse i glas

4 port

75 g mörk choklad
75 g vit choklad
2 ägg
1 msk florsocker
2 dl vispgrädde
1–2 dl bär, t ex körsbär

Gör så här
1. Hacka chokladen, smält över vattenbad, mörk för sig och vit för sig. Dela äggen i vitor och gulor. Rör ner en äggula och hälften av florsockret i den mörka chokladen och en äggula och resten av florsockret i den vita.


2. Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd ner hälften i den mörka chokladen och hälften i den vita.


3. Vispa grädden och vänd ner hälften i den mörka chokladen och hälften i den vita.


4. Fördela den mörka chokladen i fyra glas, toppa med den vita, ställ kallt i minst 1 tim.

Toppa med bär. Jag hade hallon

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela